נתחיל בבשורות הטובות למעריצים – זה ברור כשמש שמד מן תחזור למרקע.
הסדרה התקופתית על הפרסומניאקים היא אחת הסדרות המדוברות כיום בטלוויזיה, כך שאין שום סיכוי שהרשתות תוותרנה עליה. גם במקרה הלא סביר ש-AMC תסיר ידיה, רשת אחרת תיקח אותה אליה בשמחה.
הבשורות הרעות – היא ככול הנראה לא תשוב עד תחילת שנת 2012.
זה לא סוד שאני לא נמנית על מעריצי מד מן, ועל כן נניח בצד כרגע את הדיון בערכה האומנותי, אבל אני בהחלט יכולה להזדהות עם התסכול והחשש שהחדשות הללו מייצרות בלב מי שכן. ויש הרבה מה לומר על ההתנהלות התמוהה והמרגיזה של הרשת המתפתחת, שכן, מד מן הייתה הסדרה הראשונה שהעלתה את AMC על המפה, והפרסים שהסדרה זוכה להם והאפקט התרבותי שלה קונה לרשת פרסום שלא יסולא בפז.
אבל בואו לא נתבלבל. מד מן היא לא הצלחה מסחרית.
מד מן היא מהיצירות האלה שהדיבור עליהן רחב מהצריכה אותן. קצת כמו האמירה הפופולרית שאינה מתבטאת בשום אופן בשטח, "אני צופה רק בערוץ 8".
מד מן היא פרסטיג', היא בון טון. היא הסדרה שכל מי שרוצה להישמע מעודכן תרבותית או אינטלקטואל מרפרר אליה באגביות בשיחה.
מה זה, הפסטרמה הזו יותר מעושנת מהמשרד של סטרלינג קופר דרייפר פרייס. חה חה.
הדיבור עליה הוא הכרח. הצפייה בה, ויעידו על כך נתוני הרייטינג הזעומים, היא אופציונאלית בלבד.
היא אפילו לא הסדרה המצליחה ביותר ברשת AMC עצמה.
"המתים המהלכים" היא ההצלחה הגדולה ביותר של הרשת עד היום והיא הביאה לה למעלה מפי שניים אחוזי רייטינג ממד מן.
נכון, לרגע חטוף לפני 4 שנים מד מן הייתה הסדרה הכי טובה בטלוויזיה, אבל בתוך חצי שנה, וללא שום קשר אליה (כי חלק מהסדרות נכנסו להפקה בטרם עלתה לאוויר), הטלוויזיה האמריקנית צמחה והתחילה להציע שפע של סדרות מצוינות, מתוכן כמה יצירות מופת של ממש.
כמובן שבלי כל צל של ספק, מד מן אחראית לבניית מודל עסקי חדש בטלוויזיה ויש השפעה תרבותית עצומה בתחומי האופנה, הסטיילינג, הלייף-סטייל, עיצוב הפנים והפרסום,
אבל בינתיים עוד לא הייתה לה שום תהודה על העשייה הטלוויזיונית.
סתם, לשם השוואה כי היא מאותה רשת: שובר שורות, שכנתה ויקירת הבלוב (שחבה רבות לזרקורים המופנים אל מד מן שבלעדיהם לא היו מחדשים אותה לעונה שנייה), בתוך שלוש עונות יצרה אפקט ריפל, וסגנונה האפל עודד עלייתן של סדרות מחוספסות, (Lights Out, Shameless, המתים המהלכים) ובעיניי הייתה לה השפעה סגנונית וסיפורית על סדרות קיימות (האומץ של הרביעית של דקסטר, ואני גם טוענת כי היא האחראית לשילובו הפתאומי של הומור וקצב עלילתי מהיר יותר בעונה הרביעית של מד מן).
הסדרה היחידה של-"מד מן" הייתה יד ישירה בעלייתה עד כה היא "אמפריית הפשע". וגם כאן ההשפעה היא בעיקר בתחומי היוקרה והסגנון – HBO העמידה מתחרה נוצצת (שתשפיע בעיקר על האופנה העולמית ולא באמת תנסה לקדם את דרכי הסיפור לשום מקום) שתנגוס במד מן בעונת הפרסים.
למען ההגינות אזכיר שישנן מספר רב של סדרות תקופתיות בשלבי הפקה שונים, כפי שיאדו מסביר כאן בתגובה, אבל נכון לרגע זה, זה עוד לא קרה ועל כן קשה לשפוט על פיהן השפעה תוכנית ארוכת טווח.
בקצרה, מד מן ויוצרה, חשובים או מצליחים טיפה פחות ממה שהם מתיימרים להיות. ונדרשת כאן קצת פרופורציה.
ולמרות זאת, במגעים הנמשכים עם AMC בחודשים האחרונים מת'יו ויינר מבסס את מעמדו בתקשורת ומצטייר על הדרך כצדיק הנלחם על האומנות שלו.
חוזהו בן ה-4 שנים של וויינר הסתיים וכחלק מהדיונים, AMC הציעה לו חוזה חדש ע"ס 30 מיליון דולר (על פי השמועות לפחות) לשתי עונות נוספות בסדרה.
חוזה שיהפוך את ויינר ל-show runner המרוויח ביותר בטלוויזיה כיום!
בתמורה, הם הציבו את שלושת התנאים הבאים:
1. שילוב מוצרים בעלילה כפרסומת סמויה.
2. קיצוץ 2 דקות מאורך כל תוכנית כדי לאפשר זמן פרסומות ארוך יותר.
3. קיצוץ או חיסול 2 דמויות כדי לצמצם עלויות.
ווינר אינו מוכן להתפשר על חזונו האומנותי, ועל כך הדיונים התקועים והדחייה בשידור…
אבל בואו נתעכב על זה לרגע.
AMC היא עדיין רשת מתפתחת עם רייטינג זעום, ו-30 מיליון צריכים לבוא מאיפשהו, ואם הן לא באות מרייטינג ומכירות DVD, הן יאלצו לבוא מפרסומות ופרסומות סמויות.
או כמו שקורט סאטר היוצר ו-showrunner של "ילדי האנרכיה" צייץ אמש בטוויטר שלו.
You can't ask a network for 10 million, then bitch when they want to expand their ad revenue source.
Whore or saint, pick one.
אבל מעל לכול, אם קיצוץ 2 דמויות הוא בדמו, שיממן אותן מכיסו התפוח ב-30 מיליון מרשרשין.
זו לא הפעם הראשונה ש-AMC דוחים באופן אכזרי שידור של סדרה. העונה הרביעית של אותה שובר שורות נדחתה לשידור ליולי 2011, כלומר שעל מעריציה לחכות שנה ו-4 חודשים במקום ה-9 המקובלים. הדחייה הזו נומקה כרצון הרשת לשבץ אותה כחלק משידורי הקיץ בערוץ על מנת אולי לשפר את הרייטינג, ולא לוותה בדיוני שכר עושי-כותרות בני 8 ספרות. זוהי בחירה תמוהה בעיקר כי היא פוסלת את הסדרה לטקס האמי הקרוב, פרס שהוא מהותי להמשך הסבת תשומת הלב הציבורית אליה.
אנשי הסדרה, מצדם, לא רצו אל התקשורת להתלונן אלא בחרו להסתכל על הצד החיובי.
בטון מפיוס יצא וינס גיליגן, היוצר, אל התקשורת, התנצל בפני המעריצים על הדחייה וניסה לנחם אותם בעובדה שעיכוב ההפקה משמעו זמן רב יותר בשלב התסריט וזה יכול רק להועיל להמשך שמירת רמת הסדרה.
ובראיין קרנסטון עצמו לא עצר לרגע להתמרמר פומבית על העובדה שהדחייה במועד השידור חיסלה את הסיכוי שלו להיכנס לדפי ההיסטוריה כשחקן הדרמטי הראשון שזכה 4 שנים ברצף באמי על אותו תפקיד (והוא היה זוכה בו, אין אף אחד בשטח שמתקרב אליו). במקום, הוא פנה אל הקהל והבטיח כי יופקו מיניסודים שיקלו על ההמתנה.
מהתנהלותם בשטח עולה תחושה חזקה שהצוות של שובר שורות, ובראשו גיליגן, בעיקר אסירי תודה על כך שנותנים להם לעשות את הסדרה שהם רוצים (ובהתחשב בסדרה המאתגרת שהם עושים זה חתיכת הישג). מעל לכול הם רוצים לספר את הסיפור שלהם ושזה יגיע לקהל רחב ככול האפשר. הכסף וההיסטוריה הם נחמדים אך משניים.
ההשוואה מאירה את מלחמותיו של וויינר ברשת באור לא מחמיא וחושפת את מניעיו העיקריים.
שלא תבינו לא נכון, אני רחוקה מלצדד חד משמעית עם הרשת. אני בטוחה שכמו כל ראשי תעשייה, גם הם בסופו של יום בעיקר אנשי עסקים.
וכן, למת'יו וויינר מגיעה הצלחה כלכלית על חלקו הכמעט עצמאי בקידומה של AMC (וכתוצאה מכך גם בקידומן של סדרותיה האחרות).
אבל אסור לשכוח שמדובר ברשת שאפשרה עד היום, כל עוד לא באו אליה בדרישות כלכליות בלתי סבירות, חופש אומנותי מוחלט.
ובשורה התחתונה, לבי רק עם המעריצים שדומה כי יוצר הסדרה האהובה עליהם טרוד יותר בלקדם את שמו אל דפי ההיסטוריה מאשר ביצירת טלוויזיה משובחת.
אני לא ממש רואה את ההשפעה של "שובר שורות" על סדרות אחרות. להפך, הקצב האיטי והמייגע שלה ייחודי לה למדי. באותה שנה שהיא עלתה, 2008, עלתה ב-FX המתחרה גם "ילדי האנרכיה", שחולקת עמה במידת מה לוק ועולם ערכים. אני מניח ששתיהן שואבות את השראתן העיקרית מהסדרה הקודמת שקורט סאטר היה שותף להפקתה, "המגן", אף היא של FX. במילים אחרות, "שובר שורות" היא FXית במהותה ואכן הוצעה קודם לה, אבל היא ויתרה עליה מחשש שלא ירצו לפרסם בה. בינתיים "שובר שורות" עדיין נראית כמו סדרת FX בהילוך איטי, ומזכירה מאוד את הנזכרות לעיל, את "צדק פרטי", "טריירס" (המופלאה) ואחרות.
"מד מן", לעומת זאת, היא תופעת תרבות לכל דבר ופורצת דרך. פירטתי בעבר מדוע:
http://www.agenda.co.il/149/articles/2778/
את הדיה אנחנו ממשיכים להרגיש ביתר שאת השנה עם כמה וכמה סדרות תקופתיות שצפויות להגיע אל המסכים בארה"ב (חלקן אולי ינשרו בדרך). שוב אני פונה למשהו שכבר כתבתי:
"ב-ABC מפתחים דרמה על עולמם הזוהר והנחשק של הטייסים והדיילות בחברת התעופה Pan-Am בשנות השישים, וב-NBC הזמינו פיילוט לדרמה המתרחשת בעולמן של שפנפנות פלייבוי בשיקגו של שנות ה-60, סדרה שנשמעת מתאימה בהרבה לרשת כבלים. בשני המקרים מדובר בסיפור אשר ברקע שלו ניכרים השינויים הרי הגורל של התקופה.
במקרה של סדרות תקופתיות, גם רשתות הכבלים – שבאופן עקבי אוהבות דרמות מהסוג – אינן טומנות את ידן בצלחת: ברשת הכבלים Starz הזמינו את הסדרה "Magic City", המתרחשת במיאמי של שנות השישים ערב עלייתו של פידל קסטרו לשלטון בקובה, על רקע המלונות ומועדוני הלילה. ב-AMC, המאכלסת את "מד מן", הזמינו את "Hell on Wheels", דרמה נוספת המתרחשת בשנים שאחרי מלחמת האזרחים האמריקנית. יתר על כן, השבוע נודע שגם הסדרה "שושלת" תזכה כנראה לחיים מחודשים, אלא שהיא תגולל אירועים שהקדימו את הסדרה והתרחשו בשנות השישים המוקדמות. אמנם מדובר בעיבוד קולנועי ולא טלוויזיוני, אבל קשה להאמין שאילולא "מד מן" הרעיון הזה היה קורם עור וגידים".
http://www.mouse.co.il/CM.television_articles_item,797,209,58520,.aspx
לאורך הפקת "מד מן" מתיו וויינר מסתמן שוב ושוב כאחד הבוסים היותר מושמצים בטלוויזיה, אבל וואלה, השירות שהוא עשה ל-AMC לא יסולא בפז. לא בכדי הרשת מקשיחה את עמדותיה עכשיו, כשיש לה את "המתים המהלכים" המצליחה והמדוברת (והמחורבנת מעבר לשני הפרקים הראשונים). כמו לומר, "תראו, אנחנו לא באמת צריכים אתכם". כמוך גם לי אין ספק שאף צד לא תמים, אבל הכסף שהם משלמים לוויינר עבור הסדרה שמספקת להם הכי הרבה תשבחות, באזז, מילים בעיתונים, פרסים, חקיינים, מחוות וכו' וכו', הוא גם עבור אותו פרסום חינמי ש-AMC מקבלת בכל פעם שמישהו מדבר על "מד מן".
אתה צודק לגמרי לגבי ההפקות המתוכננות, לא הייתי ברורה – התכוונתי שעד כה 4 שנים אחרי, עוד לא הייתה לה השפעה מבחינה תוכנית על הטלוויזיה (הכנסתי את התיקון ושייכתי את ההתייחסות אליך).
לאחר שהסדרות הללו תעלנה ותיבחן מידת ההצלחה לאורך זמן שלהן, ניתן יהיה באמת לדבר על השפעה שכזו.
תסכים אתי ש"סדרות תקופתיות" זו השפעה שטחית ועלובה למדי, ומעניין יותר יהיה לבדוק אם תהיה לה השפעה עמוקה יותר של טון, אווירה, פיתוח או מבנה עלילתי.
אני, אישית, מקווה שהיא לא תשפיע בתחום כתיבת התסריט, כי היא בעיניי כתובה איום ונורא.
ואכן, השירות של ווינר ל-AMC לא יסולא בפז ולכן כיניתי אותו כך.
ואני מסכימה שיש לפצות אותו בכסף, במלאן כסף, והתנהלותה של הרשת באופן כללי מרגיזה, אבל זה נראה מוגזם בכל קנה מידה שווינר יקבל יותר משואוראנרים ברשתות מצליחות ועשירות יותר על סדרות מכניסות יותר.
יש גבול סביר לכמה פז יש ל-AMC ולא בלתי הגיוני שיהיה לזה מחיר של התפשרות באיכות הסדרה. הוא צריך לקבל הכרעה מה הוא מעדיף.
אם לומר את האמת, אני חושבת ש-AMC תיכנע בסוף לתנאיו, אבל היא פשוט מראה לו, וזה לא כזה מופרך, שהיא יודעת לעשות שרירים בחזרה.
לגבי שורות שורות, כרגיל אנחנו לא מסכימים. אתה מוצא אותה אטית ומייגעת (ואת מד מן לא, תהיה בריא), אבל בין אם התחברת אליה או לא, נראה לי נורא מגוחך להעמיד פנים שהיא לא אחד הדברים המקוריים שנראו אי פעם בטלוויזיה.
כרגע היא אחראית לחיספוס ולהאפלה של המון סדרות, ממש לא נראית או מרגישה כמו FX, ואפקט ה-HOLY CRAP הייחודי שלה הותיר את חותמו על התעשייה ובמאים ותסריטאים מנסים לפצח אותו וליישם אותו בתוכניות שלהם מזה שנתיים. הבעיה היא שאף אחת בינתיים לא הצליחה לעלות על המתכון של ש"ש (הסדרות המושפעות וחושבות שלחסל דמויות מפתח או להראות Gore זו הדרך, כפי שאיזכרתי במקרה של דרבונט בכתבה על המתים המהלכים).
כמו באפי בשעתה, האפקט של שובר שורות הוא מיידי ונרחב ויוסיף להיות מורגש גם כמה שנים אחרי שתסתיים וגם יגלוש לקולנוע, אבל ממש כמו סדרתו של ווידון החיקוים המיידיים ברובם נחותים ותמיד תמיד נופלים מהמקור.
בפאנל טלוויזיה שנערך בחודש שעבר בהשתתפות ראשי כל הרשתות (ברח לי השם, אחזור אליך בעיניין) נשאל כל נציג מהי הסדרה, מחוץ לרשת שלו עצמו, הכי טובה בטלוויזיה – הרוב הגורף אמר שובר שורות.
שובר שורות היא לא סדרה עם דיבור, הייפ או השפעה תרבותית שאפילו מתקרבת לאלה של מד מן בשום צורה, ותודה לאל שאין אופנת מת' הד וגברים קרחים בעקבותיה, אבל היא יצרה באז מתוך התעשייה והפכה מודל חיקוי ליוצרים עצמם.
אם תתאזר בסבלנות דפי ההסטוריה יגבו אותי.
הידעת ש"פז" הוא pz כשהמקלדת על אנגלית?
אז טוב, אנחנו רואים עין בעין לגבי הפז, אבל אני עדיין לא מבין איזה אימפקט בדיוק חוללה "שובר שורות", או מה היא עשתה שלא עשו קודמות לפניה. אני לא מדבר על האיכות שלה – גם "ילדי האנרכיה" מעולה (בשתי העונות הראשונות, לפחות, נקווה שברביעית היא תחזור לעצמה) וגם "דדווד" וגם רבות אחרות – אלא על ההשפעה שלה, ואני לא רואה כזו. יתר על כן, אני לא רואה שהיא עושה משהו שלא נעשה לפני כן, כך שההשפעות על אחרים הם אולי אותן השפעות ש"שובר שורות" ינקה מהן. רגעי Holy Crap הם לחם חוקה של הטלוויזיה האמריקנית ונעשו בהמון סדרות עוד מראשית ימיה (אחת הגדולות בז'אנר הייתה כמובן "באפי", שאותה ציינת).
באשר לפאנל – את אולי מתכוונת לכנס איגוד המבקרים בינואר? אשמח ללינק לציטוטים מהבכירים הללו, אם יש לך. לא נתקלתי בכאלה.
אני קצת חוזר על עצמי בפסקה הראשונה, עמך הסליחה. יום ארוך.
לא כנס איגוד המבקרים. פאנל תעשייה סגור, יתכן וכבר עלו קטעי וידאו כי היו כאלה של שנה שעברה, אני אחפש מחר.
ואת ההסבר על שובר שורות תקבל בסופו של דבר בצורה של פוסט נוסף אבל זה יקרה רק קרוב לעליית העונה הרביעית.
בקצרה רק אומר שזה לא בהכרח עיניין של חידוש, זה יותר עיניין של תחרות. ש"ש היא המשתתף החדש שנכנס למשחק (בז'אנר של סדרות הדרמה/ מתח/ פשע) והיא זו שמרגישה כהכי פורס טו בי רקונד וויד.
או באנגלית מלאה: everyone feels like they need to step up their game because of it.
והיא גם מחדשת, והחידוש שלה הוא בהחלט בתחום המבנה והכתיבה. העובדה שאין מבנה או ז'אנר קבוע והיא כל רגע משתנה.
מבחינת מבנה (ועשייה ותוכן) זו התוכנית הכי מאתגרת והכי אמיצה בטלוויזיה מאז "הסמויה", וזה גם הדיבור בתעשייה כרגע (גיירמו דל טורו וצ'רלי קאופמן אתי בעיניין, טו ניים דרופ באט אה פיו).
בנוסף, ולא פחות חשוב, זו הסדרה הכי אפלה בטלוויזיה, בלי תחרות, אבל היא הראשונה שמשלבת הומור על כל גווניו כחלק כל כך מהותי.
המגן ודדווד של FX היו מאוד אפלות (ואמיצות) אבל קשה לקרוא להן הומוריסטיות או נטולות ז'אנר. הן היו מאוד נטועות בז'אנר שלהן, ומאוד רציניות.
ולבסוף ההולי קראפ אפקט – שברייקינג באד בהחלט המציאה פה משהו חדש. כל הסדרות משתמשות קבוע ברגעי שוק כטוויסטים בעלילה באמצע העונה או/ ובסוף העונה.
ש"ש הכניסה טוויסטים כמשהו תדיר, יומיומי בהתנהלות העלילה, גם באירועים משניים או שוליים (או ליתר דיוק, לכאורה-שוליים, כי תמיד תהיה להם תהודה בהמשך). וגם מבנה הטוויסטים עצמם הוא חדש בטלוויזיה (וזה אני אומרת מנקודת מבט של תסריטאית). —- סוג של ספוילרים —- הטוויסט שלהם, כמו בדוגמאות המהוללות של הצב או של חיסול הסוחרים, בנוי במבנה הכפול. הטוויסט לא מצוי בחלק הראשון הצפוי (הראש המודבק או הדריסה) אלא דווקא בחלק השני (הפיצוץ והירייה לראש). אני מסקורנת לראות מה הם יעשו למבנה בעונה החדשה… אני לא פוסלת את האפשרות של טוויסטים משולשים או מרובעים. P:
כמובן שאני לא באה לטעון ששובר שורות היא היחידה כיום המשפיעה, אפילו לא קרוב, או שרק לתוכנית משפיעה יש ערך. הסמויה לא השפיעה כמעט על כלום והיה לה, מסיבות די ברורות שציינתי בפוסט שלי, אפקט מאוד קטן על התעשייה, וזה לא מוריד כהוא זה מערכה.
רק שלחשוב שמד מן היא הדבר היחיד החשוב שקורה עכשיו בטלוויזיה והיחיד שמשפיע, שזה מה שבעקיפין משתמע מדרישתו של ויינר להיות השואוראנר המתוגמל ביותר, היא מגוחכת משהו.
היא לא הסדרה המצליחה ברשת שלה, והיא לא הכי משפיעה ברשת שלה.
וכן, באפי, הייתה אחת הטובות בשוקים למערכת (ובעבר ציינתי כי אני חושבת ששובר שורות חבה את המולטי-ז'אנריות שלה לבאפי ויש לה יותר במשותף איתה מאשר עם "המגן"), ועדיין, ש"ש עושה דברים שלא נעשו לפניה, ושיפורטו בגבב עצום של מילים בפוסט העתידי.
יאדו, חזרתי אחורה והכנסתי תיקונים בהודעה הקודמת שלי, כי אתמול הייתי שפוכה מדי כדי לנסח אמירה קוהרנטית.
ועוד לא ציינתי בסשן הזה – אבל תמיד כיף לראות אותך כאן במחוזות הבלוב. 🙂
רציתי להגיב אבל אמרתם דברים כל כך יפים שאני מוצא את זה מיותר.
אז מה שלומכם? איך אתם מרגישים?
בכל זאת ארצה להדגיש שני דברים – אחד לך ואחד לך.
את שתוקפת כל כך את מד מן – יש שישאלו את עצמם האם העובדה שאת כל כך תוקפת את הסדרה לא נובעת ממחסור בסידן. תבדקי את זה, תראי פרק תוך כדי אכילת אשל. אני, למשל, עשיתי את זה ויכול לומר היום בפה מלא אוכל שחוסר חיבתי לסדרה לא נובע ממחסור בסידן, בשר או קטניות. היא פשוט לא טובה לדעתי.
ואתה עם היום הארוך – לא מצאתי שום אינדיקציה כי יום האתמול היה ארוך יותר משאר הימים. ניסית לבדוק זאת עם אשל?
תראה אתה פרק של מד מן!!!
אתמול היה היום הארוך ביותר לפחות מאז יום שלישי.
חתיכת רוויזיה מטורפת עשית פה. איך בדיוק ההעלה של שיימלס והמתים המהלכים הושפעו משובר שורות? גרסה אמריקאית לשיימלס הייתה דבר בלתי נמנע והמתים המהלכים חבה את חייה לטרו בלאד ודמדומים.
חה! אם יש איזושהי סדרה שבמוצהר מתייחסת לשובר שורות זה "המתים המהלכים", כפי שציטטתי את דראבונט בפוסט שלי עליה.
https://superblob.wordpress.com/2011/03/27/dawn-of-the-brain-dead-ביקורת-על-המתים-המהלכים/
טרו בלאד וטימטומים היא לאימה מה ש-גלי היא למוזיקה: ההפך הגמור.
לעומת זאת סצינת האמבטיה של ש"ש היא בהחלט מה שהוביל אותם לחשוב שיש מקום ל-gore בפריים-טיים.
כעת אחזור על מה שאמרתי ליאדו, כי בהחלט לא הייתי ברורה מספיק בפוסט עצמו.
ש"ש בשום אופן לא גרמה לתוכניות הללו לצאת, אבל היא ה-force to be reckoned with כרגע. כמעט כל סדרת דרמה שמתיימרת להיות אדג'ית/ אומנותית/ הארד קור או whoop-ass נאלצת להתמודד עם הסטנדרטים ש-ש"ש העמידה.
ברור שלעובדה ששיימלס זה חידוש יש יותר השפעה (כמו גם לקומיקס עצמו של המתים המהלכים, מן הסתם) אבל ברגע שהיא מעבודת לטלוויזיה האמריקנית היא נאלצת להתמודד באותה זירה עם ש"ש ומכאן ההשפעה.
עם כל הכבוד, ש"ש לא נוצרה בואקום. דקסטר, אבודים, ניפ/טאק (בעונותיה הראשונות) והמגן היו שם לפני ש"ש ובוודאי הייתה להם יותר השפעה על הסדרות שבאו אחריהן מאשר ש"ש.
מסכים, כמובן. אני חושב שהכתרים שאת קושרת לה מוגזמים עד מופרכים.
נו, באמת. בוודאי ש-ש"ש לא נוצרה בואקום ואפשר למתוח קו מכל סדרה עם אימפקט, אל הדרך שהיא קידמה את הטלוויזיה והשפיעה על הסדרה הבאה שהשפיעה על הבאה וכו'. ככה זה עובד
ודאי שבלי הסופראנוס, ולדעתי גם בלי באפי (וכן, גם בלי המגן, הסמויה, אוז) שובר שורות לא הייתה קיימת. אפילו דקסטר עם התימות האפלות שלה איפשרה את קיומה.
זה עדיין לא משנה את העובדה שהיא כרגע משפיעה, וגם משפיעה בחזרה על הסדרות שהשפיעו עליה.
הכתר היחיד שאני קושרת לה זה שהיא סדרת הדרמה הכי טובה בטלוויזיה כרגע (ומאז הסמויה) אבל זה רק עיניין של טעם (מצטיין). השאר הן אבחנות.
ואל תטעו לחשוב שהן עיוורות. אני לרגע לא חושבת שזו הסדרה היחידה המשפיעה, ולא הראשונה המשפיעה, ולא הכי משפיעה, אבל היא אחו-שרמוטה משפיעה.
יש לה אפס אפקט תרבותי אבל וואחד אפקט על יוצרים. תתמודדו.
אבל אני לא מבין על סמך מה מבוססות האבחנות. אמרת שיוצרים אחרים אמרו את זה אבל אני מעולם לא נתקלתי בכך. מאחר שאותם יוצרים גם מצביעים בשלל טקסי פרסים שונים, אני מתייחס לעובדה שהפרס המשמעותי היחיד ש"שובר שורות" (הסדרה, לא השחקנים בה) זכתה בו הוא פרס גילדת התסריטאים על כתיבת פרק הפיילוט, אני רואה בכך יופי של אינדיקציה לעובדה שהיא לא משפיעה כהוא זה. עם זאת, כאמור, אשמח ללינקים שיאירו את עיניי.
ש"ש היא לא מהסדרות האלה שזוכות בפרסים. היא לא. היא מחוספסת מדי ובלתי אפשרית מדי לקיטלוג ועיכול, ממש כמו באפי והסמויה. היא לא סדרת מאפיה שהודות לסנדק אוטומטית נחשבת איכוצ'יצ', ולא סדרה אסתטית על תקופה מכוננת בהיסטוריה של ארה"ב שלא מאתגרת את הצופה יותר מדי ועל כן קל לפרגן לה.
אתה שוכח שלי אין פורום. אני לא מעלה כל מה שאני קוראת ואז מרפררת לזה בדיונים רלוונטים. אני קוראת ברשת, מפנימה פחות או יותר וממשיכה הלאה, אני אפילו לא טורחת לפברט. אז אתה שולח אותי פה לעשות שיעורי בית. P: לא מתחייבת לתאריך, אבל אנסה לחזור אליך עם לינקים וציטוטים. או לפחות עם שם הכנס הארור.
EDIT:
טוב, נזכרתי, זה ה-TV summit שנערך בפברואר. אני לא מצליחה למצוא את הסיכום פאנל שקראתי בזמנו. 😦 הדבר היחיד שהצלחתי לאתר עד כה זה את הטוויט המטופש הזה.
אבל נו, לפחות אני יודעת שלא דמיינתי. (:
אני בכלל מקווה שהסדרה המשפיעה ביותר של הערוץ הזה תהיה "האסיר" ושאנשים שיצפו בה יחשבו שנית לפני שהם שוקלים לעשות רימייק.
Surprisingly I disagree with you a lot more with regards to Breaking Bad than with what you had to say about MadMen.
I remain almost entirely indifferent to what you call the "holy crap" effect
I find that House who is not a ground breaking series whatsoever to have a lot more "holy crap" effect than BB ever did. From experimenting on babies in a weak first season, which came much earlier to BB, to building House himself, in later, better seasons. as a tragic bleak character, and creating the general series atmosphere as dark and inevitably depressing. Regardless to the quality of House compared to those, the "Holy crap" effect was there from the start. To my own eyes it was a lot more testing than anything on BB. Also without above average gore.
I agree that Buffy is number one on these issues and House does not reinvent the wheel or anything like that, but at least in the "holy crap" department neither did BB.
With regards to anything else like writing and reinvention etc. Much like Sheldon I accept your premise but reject your conclusion on the matter, but that my opinion and we have discussed it in length.
Also you said on your comments that you think The Wire had hardly any influence on any telly. I beg to differ. It is my strong opinion that The Wire had massive influence on both MadMen and Breaking Bad. In very different ways but neither would have been made or looked the same without The Wire. I even remember telling you when I first watched BB that I have seen it in The Wire before.
I am not going to discuss the MadMen issue as we disagree and in general this kind of politics doesn't interest me. I have no side, but as I posted on facebook it seems the dispute has been resolved and it seem the only change will be with episodes length. Unlike what you said I have seen that Whiner has been very grateful publicly to both fans and network. In any case I hardly think there is room for comparison between MM and BB as I think they are very different, and though I prefer MM I think that apart from the network they have nothing in common.
לא ראיתי האוס עונה 6 ו-7 לכן אני לא יכולה להגיב.
כשאראה אחזור אלייך, בינתיים שיירשם בפרוטוקול שמסופקתני שנסכים על כך גם בעתיד.
ואני בעיקר חושבת שאת פשוט לא מבינה למה אני קוראת ההולי קראפ אפקט.
אגב, את השם נתתי לזה מהתחביב שלי להציץ בטוויטר מיד סיום שידור כל פרק באמריקה. HOLY SHIT ו-HOLY CRAP הן התגובות העיקריות.
לג'סטיפייד, אהובתי, אין תגובות כאלה. גם לא להאוס בעונה ה-5 (שאהבתי וראיתי בסינכרון עם ארה"ב).
שנית, אני חושבת שלסמויה הייתה השפעה אדירה על כל יוצר עם יומרות אומנויות בטלוויזיה. היא העלתה את הרמה שכרגע כולם שואפים אליה. א-ב-ל כולם יודעים שזה יעד לא סביר, היא "אלא לראותה בלבד". כך שהשפעתה ניכרת ביומרנות ובאומץ לעשות משהו שונה ולא במבנה, בתימות, בסיפוריות, בלוק ובטח ובטח שלא ב-scope, כי זה פשוט בלתי אפשרי. היא כוכב מנצנץ גבוה בשמיים.
וכן, אמרתי לי בזמנו על זה שבסמויה הראו קודם את עיניין הילדים כבלדרים וכיוצ'. אבל האמת היא, כבר בסמויה זו לא הייתה הפעם הראשונה שראיתי את זה ושתי הסדרות עשו בזה שימוש שונה לגמרי.
באופן כללי זה די ברור שלשובר שורות אין שום יומרות לתאר את הרקע שלה, עולם הסמים של אלבקרקי, כאותנטי. עולם הפשע אליבה דה ש"ש הוא פיצפון, הזוי ופנטסטי. מה שחשוב שם זה רק הפסיכולוגיה של הדמויות, הפסיכולוגיה של הפשע.
לעומת זאת, האותנטיות בבולטימור של הסמויה היא כמעט הדבר הכי חשוב שם, וחלק מאוד חשוב בהישג של הסדרה הזו.
זוהי תגובתי האחרונה בכתבה זו, אני חושבת שמיצינו, לא?
I only want to point out that the "holy crap" effect I refer to in House starts from season 1 (aka the experimenting on babies). In season 6 and 7 it's just a lot more intense.
The point is that though on everything else (aka construction, script etc.) though I disagree, I am willing to accept, as I said your premise, meaning you think it's fresh new, daring etc. What I am not accepting is your claim regarding the "holy crap" effect. I think even ER had at times a "holier crapier" effect than BB. That is all.
And also just for the record, what I told you when I saw BB with regards to The Wire, had nothing to do with the kids and drugs but rather that after watching The Wire the whole atmosphere of BB around the drug world feels quite similar, or rather influenced.
אני חייב לציין שאין לי מושג מה היה כל כך מסעיר בפרק עם התינוקות בהאוס. הזכרת אותו כמה פעמים כבר ואני זוכר שהייתי אדיש אליו באותו אופן שהייתי אדיש לכל פרק אחר בסדרה.
Well… I generally agree agree that the first 3 season are not the best. However I do think they have some good episodes in them. We might be different people perhaps, I generally don't care much for babies, but the idea of treating the 2 babies with different treatment and knowing in advance that one of them will die as a result and to make that happen lie to the parents, to me anyway, is:
1. raises some very big moral question.
2. as someone who is against animal testing, I find this notion quite terrifying and at the same time brave and interesting.
What can I say, I find this issue slightly more disturbing than all sorts of junkies issues.
On that same season is another episode, called 3 stories, that tells House's leg story. Though not as emotional, I think it's quite a good and interesting episode.
Maybe I am just not as cynical or clever as I thought I was.
If you think about it, in any hospital drama that has all these medical ethic decisions episodes, they all manage to cover themselves quite well. There's always a thing about saving one persons life while sacrificing someone else's, mother dies to save her baby etc. And it's usually due to a complication and a result of some tragedy. The heroes always do everything they can to make sure everyone survive.
On this episode, called maternity btw, they are all knowingly going to kill a baby in order to find out a possible treatment, that turned out also to be the wrong one. Do you not find it somewhat disturbing?
Like I said I guess I am not as cynical and clever as I tend to think I am.
הבעייה היא לא בתוכן אלא בהגשה. התבנית הקבועה של הסדרה שניתן לפרק אותה לראשי פרקים שיחזרו בדקות מדוייקות בכל פרק באותו אופן רק עם דמויות שונות, הופכת את הסדרה, בעיני, לכזאת שלא מצליחה לרגש (או לעניין, אבל זאת רק דעתי). וזו כנראה הסיבה שאני לא אוהב את הסוג הזה של דרמות טלוויזיוניות, כי החזרה התבניתית הזו, שעובדת כל כך נפלא בסיטקום, מתישה ומשעממת בדרמה.
עקרונית אני מסכימה איתך (אני בפלאפון אז יש עברית יאי) וכמו שציינתי אני חושבת שהשלוש עונות הראשונות של האוס הן חלשות מלבד כמה פרקים בודדים שחלקם בוחנים את גבולות התבנית (3 סיפורים לדעתי) ואחרים מסיבות של שחקנים ודמויות.
במקרה של האוס התבנית לא כל כך מפריעה לי כי היא עשויה טוב. כמו שאמרתי, זה לא סדרה פורצת גבולות או מהפכנית אבל היא עושה מה שהיא עושה במקצועיות שנעימה לי. כמו שציינתי בפייסבוק גם סיפורי שרלוק הולמס הם תבניתיים מאוד אבל הם עובדים, לי לפחות, מאוד.
הממממ
אוף הפלאפון שלח לי את ההודעה לפני שהספקתי לכתוב שעכשיו כדאי שאפסיק לדון בהאוס בפוסט שלא שייך להאוס. אני מתכוונת לכתוב איזהשהוא משהו על זה בעצמי בקרוב מכיוון שאני בספק שלבלוב יש עניין בסדרה, אז אשמח אם תגיבו אז.
את מוזמנת לכתוב פוסט אורח לבלוב בנושא.
וחוץ מזה שמה שעובד כל כך יפה בסיפורי הולמס שככל שהסיפורים ממשיכים (באופן הכרונולוגי שהם נכתבו) התבנית אולי נשארת אבל הדמויות מתפתחות וכך גם הדרך בה העניין מסופר, וזה מבלי שקונאן דוייל באמת התעניין בלהיות נאמן להמשכיות כלשהי, זה פשוט מה שקורה לדמות כשהיא ממשיכה להופיע.
בהאוס, שמתוקף היותו שומר על כללי הטלוויזיה הוא אמור להתפתח לאורך הסדרה, זה לא באמת קורה. לפחות אני לא הרגשתי את זה בעונה וקצת יותר מחצי שראיתי. לדמויות יש פוטנציאל וזו הסיבה שבכלל המשכתי לצפות, אבל אין התפתחות אמיתית. הכל זהה. וזה קצת יומרני לבקש מהצופים שלך לחכות שלוש עונות עד שמשהו יתחיל לקרות.
אבל אני מסכים שהיה פרק מצויין אחד שהוא הפרק עם 3 הסיפורים. חבל רק שמיד אחר כך הם חזרו כמה צעדים אחורה
הממממ… מאוד ייתכן ואני אעשה זאת, אם כי אני מתכננת יום אחד לפצוח בבלוב משלי… אבל מכיוון שהעונה ולדעתי גם הסדרה קרבים לסופם אני אולי אכפה את עצמי עליכם. אבל אני כותבת באנגלית אשאיר את זה להחלטתכם…
אני מסכימה לגבי הולמס ובמידת מה גם לגבי האוס שלוקח לו אולי הרבה מדי זמן להתפתח. ואני חושבת שהמטרפותו של המפיק תסריטאי גרג יאיטס (או איך שקוראים לו) שזכה, בצדק, באמי על הפרק הראש של האוס בעונה 4, הועילה לסדרה רבות. למרות זאת אני חושבת שיש גם בעונות החלשות האלה, כמה פרקים שהם פנינים מסיבות כאלה או אחרות. אני אכין רשימה.
שני דברים קצרים.
הדוגמאות שאת נותנת אכן גורמות לי להבין שאת תופסת הולי קראפ אחרת לגמרי ממני. לא לזאת התכוונתי. מתישהו אולי אנסה לעמוד על ההבדלים ואעלה את זה בפוסט.
אני בהחלט מסכימה עם גיא שאמר שמדובר שמנגנון ובעשייה ולא בתוכן.
אולם, אני חייבת להעיר לגיא שזו אמנם דרישה מוגזמת – אבל זה לא משנה את העובדה שהאוס משתנה לגמרי בהמשך שלה (עונה 4 ואילך), ושם בהחלט ניתן לדבר התפתחויות בדמות ובדרך הצגתה ושם אכן עושים כמה מהלכים מאוד מאוד יפים.
לצערי זה לא הגיוני שנעלה פה פוסט באנגלית כשעוד לא עשינו אינגליש אדישן של עצמינו, לכן אנא שקלי כתיבה חד פעמית בעברית…
תודה ושלום.
אז בקיצור אתן ממליצות לוותר על האוס ולקפוץ ישר לסדרת ההמשך שהתחילה בעונה רביעית?
Well it is physically impossible for me to do so as the only Hebrew I currently have is on my mobile phone, and as tempting a challenge as this might be I don't really see myself writing a post all on my phone. Like I said I might start my own blog by then. We shall see and it'll be for you consideration and decision only.
i personally think there was nothing wrong with the delivery of this particular episode, I also think the content and delivery are equal to the effect. Say what you will this particular episode, had a stronger impact on me than the ones you mentioned of BB.
Also in season 4 House's head episode. To me the holy crap effect was amazing, quite close to the effect the ending of doctor horrible effect. The reason it work so well in this episode is the process and all that leads to that sort of ending.
I actually think that in recent seasons it is as i say not so much holy crap but more emotional roller coaster.
Perhaps I don't understand what you mean by holy crap, or perhaps different things makes us say holy crap. All I am saying, none of those moments that you describe from BB has made me feel like Buffy did when she says she was in heaven, or the ending of doctor horrible or the house's head episode.
and Guy, I personally think for example that Buffy's strongest season is season 6. I think 1 and 2 are ok but pale compare with that season and season 4 and 5 are very weak and season 3 i admit I don't remember. But for me the true genus that is Whedon came to light in season 6
Also angle the best season is the last. the first is utter crap. just saying sometimes it takes a bit of perseverance. and it's worth it.
But each to their own, if you think there's nothing in House that's worth sticking with it, I have to disagree but I accept. I find that in Lost and Californication, nothing in those first season made me want to continue even when i was promised magnificent things.
i admit I have difficulties continuing with Dexter after 2 seasons for similar reasons, and I think Dexter is better than both Californication and Lost
אני לא מסכים איתך לגבי אנג'ל ובטח לא לגבי באפי. העונה הראשונה אכן היתה חלשה אבל השנייה היתה אדירה. בלי קשר, גם בעונה החלשה הראשונה של באפי (שמנתה 13 פרקים, ולא 22 כמו האוס) עדיין היו כמה וכמה פרקים מצויינים והרגשת שיש שם משהו. לי זה לא קרה בנתיים בהאוס שכל פעם מחדש אני צריך לשכנע את עצמי לצפות בה, אבל זה אישי, בהתחשב בכך שזו הסדרה הנצפית בעולם.
יאללה. מסיימים?
מסכימה ואף חייבת להזדעזע: עונה 2 נפלאה ועונה 3 של באפי היא כנראה האהובה עליי מכולם (קרוב לתיקו עם 5 שיש לה את דרקולה, דה בודי, הפרק עם ספייק והקוטלות הקודמות ופרק סיום העונה כמובן).
לעונה 3 יש אולי את המספר הרב ביותר של יצירות מופת (ביניהן אירשוט, זפו, דה וויש), את הווילאן הכי מהמם (ראש העיר) ויחס פרקים מושלמים לעומת פרקי נפילות הכי גבוה.
ויאללה, מספיק ודי.
ךןיGVSRUGYVLIA\SUGV;POIBLKןחנךןנעוףןםדונרךןזנךןונטךנהז
זךדחכהיזךויהךוטךק'ינהךןוהןהןקןה'ןטהן'הט'ן
ויאללה. די.
אמרתי שאת 3 לא זכרתי, עכשיו שהזכרת לי אז כן 3 מקסימה. 5 איומה בעיניי עם גלורי ודואן אתם יכולים לשמור את 5 לעצמיכם. בשבילי 3 ו 6
תודה ושלום.
3 ו-5 הם הכי יפות. 6 מעולה עד הפרק של החלפת הזהויות. משם ועד סוף העונה יש הדרדרות מהירה וכואבת.
תודה ושלום,
ויאללה, מספיק ודי,
ויאללה, די.
אה, וברור שהיא לא פועלת בואקום מהסיבה שלא ניתן לצלם סדרה בואקום מבחינה פיזיקאלית. וביולוגית. ומכנית. אם סדרה מצולמת בואקום האם היא משמיעה רעש?
I dunno about that but as we learned from BBT she will fall at the same speed as any other series!
אל תהרגי את התקווה שלי שאתם טועים
הלו! עד שמי משניכם מסדר לי עד הבית את כל העונות של BBT אני אוסרת עליכם להזכיר אותה בבלוב!
גיא, המממ… אני לא זוכרת אם הגעת לפרק שאליו התייחס הרפרנס…
נטלי: את גיברת תתחילי כבר להוריד טורנטים!!! לא דיסקסנו ביג בנד אז לא הבאתי כשבאתי. זה ממש לא יקח לך הרבה זמן. אני הורדתי 3 עונות ביום או יומיים. אני בטוחה שעונה אחת תוכלי להוריד הרבה יותר מהר! עד הפרק הבא של ג׳סטיפייד כבר יכולות להיות לך כל שלושת העונות!!!
לא שאני מוריד סדרות, כי זה לא חוקי, אבל אם הייתי מוריד טורנט היה הדרך העדיפה עליי
http://btjunkie.org/torrent/The-Big-Bang-Theory-Complete-Season-1/37969afbe1e5a71a72851334ab71bc8e19e5a9ca35cf
http://btjunkie.org/torrent/The-Big-Bang-Theory-Season-2-Complete/4358aff58b68ffd50ed2feb26f3b48861e018c0d7fe6
http://btjunkie.org/torrent/The-Big-Bang-Theory-Season-1-2-and-3-Complete-MKV-YIFY/435823ad5908d1ad3e313f9e17a5570f1949a8b4aa61
הלינק השני לא עובד לי, אבל אלה כן. תודה, חבובה!
עד היום לא הצלחתי להוריד טורנטים כי האינטרנט שלנו כל הזמן התרסק, אבל בואו נקווה שהשלושה טכנאים שהיו בטווח של שבוע אצלנו תיקנו סופית את הבעיה.
🙂
BTW for ongoing current shows this would be as fast if not faster than direct download.
http://btjunkie.org/torrent/The-Big-Bang-Theory-Season-1-2-and-3-Complete-MKV-YIFY/435823ad5908d1ad3e313f9e17a5570f1949a8b4aa61